Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Společné lyžování na Klínovci

Rok 2015 byl pro mnohé příznivce Spolku partnerství Bystřice pod Hostýnem – Salzkotten jedním z nejaktivnějších. Začalo se první společnou lyžovačkou v Krušných horách, pokračovalo to úspěšnou reprezentací na Klingenthal-Maratonu, otevřeli jsme Salzkottenskou promenádu, vyjeli si na kolech a zúčastnili se běhu na Svatý Hostýn. Vedle tradičních sportovních či kulturních událostí se našlo i něco nového – Martinifest. Tato akce k připomínce sv. Martina se v Salzkottenu koná každoročně, zástupci našeho města se jí ale zúčastnili vůbec poprvé. Nejednomu z účastníků utkvěly v hlavě příjemné společné večery, pouťové kolotoče nebo bohatá soutěž o husy.


A po stopách roku minulého se chtějí obě města vydat i v novém roce. A jelikož se vyplácí využívat každé volné chvilky, první setkání mají obyvatelé obou měst již za sebou. Už podruhé se totiž setkali na společné lyžovačce v Krušných horách. Organizátoři sice celé vánoční prázdniny měli strach, že kvůli teplému počasí nebude sníh, nakonec však zima přišla v pravý čas a Skiareál Klínovec otevřel své brány.


Druhého ledna se tak skupinka 31 lidí setkala na faře v Božím Daru. Jelikož je partnerství otevřeno veřejnosti, opět se objevily nové tváře, a první večer byl tak spíše seznamovací. Už od příjezdu však panovala přátelská atmosféra, která díkybohu vydržela až do konce. Možností k prohlubování vztahů mezi oběma městy se vyskytlo několik. Každý den jsme se scházeli u jídla, za což patří velký dík našim kuchařkám Vlaďce Bělíkové a Janě Stanovské. Mimo setkávání na sjezdovce se dalo po horách příjemně procházet a sněhové nadílky jsme si dosyta užili i při velké společné koulovačce. Večery na faře patřily společenské zábavě – hrám či tanci.


Tuto čtyřdenní akci napůl cesty mezi Bystřicí a Salzkottenem si všichni řádně užili a další společné lyžování je již naplánováno na začátek ledna příštího roku.
Spolek Partnerství tímto děkuje všem účastníkům za krásně prožitý začátek roku a také Česko-německému fondu budoucnosti za podporu akce.

Za Spolek Partnerství Bystřice pod Hostýnem – Salzkotten, o. s.
Gabriela Nováková



Design By Macik