Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Hostýnskou 50 ovládli Jan Fojtík a Radka Pospíšilová

Čtvrtý ročník MTB cyklomaratonu Hostýnská padesátka se uskutečnil v sobotu 6. srpna 2016 pod záštitou starosty města Bystřice pod Hostýnem Zdeňka Pánka. Čtyřicet sedm kilometrů dlouhý závod, který měl 1 250 m převýšení, odstartoval ve 12.12 z Masarykova náměstí. Na start se postavilo přes 400 bikerů a dalších 124 dětí se zúčastnilo dětských závodů v parku Zahájené. Partnerem dětských závodů byla nadace Šťastná hvězda, jíž byla věnována část výtěžku ze startovného.
Součástí závodů byl bohatý doprovodný program, který probíhal v areálu fotbalového hřiště a v městském parku Zahájeném. Děti se mohly pobavit v dětském koutku, vyzkoušet si malování na obličej nebo se podívat na představení loutkového divadla „Pec nám spadla“. Stejně jako v minulých letech se i v tomto roce dražil dres známé cyklistické osobnosti, tentokrát olympijského vítěze z Londýna 2012 v cross country Jaroslava Kulhavého. Výtěžek z vydraženého dresu byl věnován Matýsku Novákovi z Olomouce, který trpí dětskou mozkovou obrnou. V rámci tradiční tomboly byly připraveny zajímavé ceny. Mezi hlavními byly například poukaz na vypletení kol v hodnotě 10.000 Kč nebo poukazy na pivní koupel v regeneračním centru Harmonie.


Limit na projetí tratě byl 5 hodin. Do cíle hlavního závodu dorazilo 394 závodníků. Vypsáno bylo šest mužských, dvě ženské kategorie a dále kategorie pro juniory a tandemy. Nejrychlejším bikerem na hlavní trase a absolutním vítězem se stal Jan Fojtík (Drásal Cannondale). Kategorii žen ovládla Radka Pospíšilová (Bikecentrum Olomouc) a v kategorii tandemů zvítězili Tomáš Kotas a Roman Janoš (TÜV SÜD Rusava bike team).

Výsledky 47 km – muži
Fojtík Jan (Drásal Cannondale) 1:42:57.1
Petruš Lubomír (Ethicsport) 1:43:02.4
Kotrla Michal (Planet Bikes) 1:44:24.4

Výsledky 47 km – ženy
Pospíšilová Radka (Bikecentrum Olomouc) 2:13:13.2
Novotná Martina (TÜV SÜD Rusava bike team) 2:15:56.7
Strnadelová Klára (Vruteam) 2:18:38.8

Oficiální výsledky ze 4. ročníku Hostýnské 50ky 2016 najdete na http://www.hostynska50ka.cz/.

Vendula Perůtková



Design By Macik