Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



SOS Kajuta v novém školním roce

Nízkoprahové centrum pro děti a mládež v Bystřici pod Hostýnem SOS Kajuta, provozované SOS dětskými vesničkami, vstoupilo do nového školního roku. Za téměř 2,5 roku své existence využilo služby SOS Kajuty již přes 170 klientů.


V průběhu letních prázdnin připravila SOS Kajuta pro své klienty několik výletů, jak po Zlínském kraji, tak i do vzdálenějších míst. Děti se tak mohly podívat například na zámek Napajedla, hrad Úsov, do města Uničov, vagonářského muzea ve Studénce či se projet na lodi po řece Moravě ze Spytihněvi do Otrokovic. Velkou odměnou pro ty, kteří chodí do Kajuty pravidelně, byl pak třídenní výlet vlakem do Karlových Varů. Děti se ocitly na nejvzdálenějším místě ve svém životě, dohromady 564 kilometrů  po železnici od Bystřice pod Hostýnem. To by bez pomoci a služeb SOS Kajuty vzhledem k sociálně znevýhodněnému prostředí, odkud pocházejí, nebylo možné.


SOS Kajuta bude od září i nadále nabízet svým klientům své služby. Kromě smysluplného využití volného času mimo jiné také možnost doučování. Děti se mohou připravovat do matematiky, českého jazyka nebo do předmětů, které jim dělají největší potíže. Dále k pravidelné celoroční činnosti patří sportovní aktivity v tělocvičně i na hřišti, deskové a stolní hry v klubovně a také možnost využít počítače. Pokračovat bude i florbalový kroužek.


Děti a mládež od 6 do 18 let mohou do klubovny, která se nachází na Přerovské ulici 1634 v I. poschodí, přijít v průběhu školního roku od pondělí do pátku v čase od 13 do 18 hodin.


Všechny služby, které SOS Kajuta poskytuje, jsou poskytovány zdarma a anonymně. Provoz SOS Kajuty je financován s podporou města Bystřice pod Hostýnem a Nadačního fondu Albert.
Mgr. Radim Kejík
vedoucí SOS Kajuta



Design By Macik