Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřice v obležení mažoretek

Na sedm set krásných děvčat zamířilo v sobotu 10. března 2012 do Bystřice pod Hostýnem. Ve sportovní hale předvedly to nejlepší, co se v uplynulé sezoně naučily. Proběhl zde druhý ročník soutěže mažoretek o Podhostýnský pohár.
„Navázali jsme na loňskou úspěšnou premiéru, které předcházely dva ročníky soutěže krásy. Naším cílem totiž bylo zviditelnit Bystřici pod Hostýnem a připravit podívanou pro všechny,“ přiblížila Drahomíra Kroupová, ředitelka soutěže. Palubovka duněla v rytmu taneční hudby. Dechovce děvčata příliš nefandí, přesto v jejím taktu hrdě napochodovala na předávání medailí. Dá se ještě mezi tolika půvabnými dívkami vybrat ta nejlepší? Kolektivy i sólistky hodnotila mezinárodní porota, ve které zasedli zástupci mažoretkových asociací, taneční odborníci z družebního města Salzkotten a Podhostýnské miss. „Viděli jsme tolik výborných výkonů. Důležité je, že mažoretkový sport rozvíjí kromě tělesné stránky i tu společenskou,“ poznamenal porotce Milan Ludvík.


Hůlky létaly vzduchem, děti, kadetky a seniorky se střídaly v kategoriích baton a pompony. Cestování se vyplatilo týmu z dalekého Chebu. „Jsme spokojené. Máme osm medailí, oslava proběhne v autobuse cestou domů. A to máme zítra další soutěž,“ prozradila Andrea Rajlichová.


Taneční soubor Stars má za sebou pořádnou mažoretkovou show. S pomocí maminek a fanoušků domácích mažoretek si jistě troufnou zopakovat akci za rok.
           Eva Mikešková



Design By Macik