Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Jsou tu přívětiví lidé, říkali trhovci

Zas je tu jarmark, je tu, lidi šílej – dalo by se dalo zpívat na posledním, v pořadí čtvrtém farmářském jarmarku. Třebaže se nekonal na náměstí, ale v prostorách Společenského domu Sušil, provoněn čerstvými klobáskami a tvarůžkovými specialitami přilákal davy lidí.


Stánky se zbožím lemovaly Fryčajovu ulici a připluly dokonce i ryby. A uvnitř se dalo jen stěží odolat lákavému zboží. „Já sem jezdím pokaždé strašně rád, sice mám mozol od krájení, ale líbí se mi ta atmosféra, jsou tu přívětiví lidé,“ liboval si sýrař Lukáš Freisler z Ostravy.


Jen ta nedostatková vejce chyběla. Zato však pořadatelka Hana Pecháčková slibuje: „Budeme dodávat čerstvou zeleninu v bedýnkách v pravidelných týdenních intervalech, zájemci se mohou už teď hlásit.“


Jarmark na nezvyklém místě zpříjemnily dětská vystoupení Sborečku a Malé Rusavy. Příští květnový trh uspořádáme opět na Masarykovo náměstí. „Chtěla bych velmi poděkovat za pomoc při organizaci jarmarku personálu SD Sušil, městské policii, technickým službám, všem dobrovolníkům a také firmě Kovonax za poskytnutí parkovací plochy,“ vzkázala za SVČ Včelín Hana Pecháčková.

Eva Mikešková



Design By Macik