Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Vyjeli jsme s vozíčkáři. Už podruhé.

Po úspěchu prvního výjezdu s vozíčkáři se sami aktéři rozhodli pro pokračování. Tentokrát se skupina handicapovaných vydala jinou trasou prozkoumat bariéry v bystřických ulicích. Akci pořádalo město Bystřice pod Hostýnem ve spolupráci s Centrem pro komunitní práci východní Morava v rámci projektu Zavedení procesů plánování dostupnosti sociálních služeb. 


„Mně to přijde normální, pomoci vozíčkářům,“ prohlásila Monika Rozsypálková, když přiskočila otevřít dveře do cukrárny Vendula ženě na vozíku. My dnes ale handicapovaným pomáhat nechceme, záměrně je necháme bojovat se samozavíracími dveřmi, zvýšenými obrubníky a nevhodně umístěnými překážkami na komunikacích. Pošta prošla. Všimli jsme si třeba vodicí lišty, která navádí nevidomé k přepážce. Samolepku Sem můžu, dostává také bezbariérový vstup do zámeckých prostor. Zbrusu nový výtah pro invalidy vyváží postupně všechny zájemce do pater historické budovy. Bez problémů jsme se vřítili i do Společenského domu Sušil až na toaletu pro vozíčkáře.


Slabá místa jsou zmapována. Pořadatelé a účastníci terénního průzkumu zvou v červnu na veřejné setkání, kde představí dosavadní průběh a výsledky komunitního plánování.
Eva Mikešková



Design By Macik