Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Hudba léčí

Chcete vědět, co je to didgeridoo, udu nebo třeba brumli? Na takovou otázku vám nejlépe odpoví děti z naší školní družinky při ZŠ TGM, které navštěvují MUZIKOTERAPII. Jedná se totiž o hudební nástroje, které se při této hudební terapii používají.


Muzikoterapie je ozdravný, léčebný postup, který využívá hudbu, hlas, rytmus a vibrace k navozování pozitivních změn v oblasti tělesné, duševní, emoční a duchovní.
Muzikoterapie je vhodná pro všechny věkové kategorie, a proto jsme ji zařadili mezi činnosti v naší školní družince. Již třetím rokem spolupracujeme s Mgr. Jitkou Králíkovou z Hranic, která je naší zkušenou lektorkou. Muzikoterapie u nás probíhá 1x v měsíci, jedná se o skupinovou, dvouhodinovou činnost s dětmi. Několikrát jsme zorganizovali i ukázkové hodiny pro rodiče s výkladem o působení a vlivu této terapie na děti, především pak na ty s poruchami, ať už učení nebo chování.


Muzikoterapie rozvíjí soustředěnost, koordinaci pohybů, vnímání okolí i vlastní osoby, fantazii, emoční prožívání, smysl pro rytmus, správné dýchání, aktivuje pravou hemisféru v mozku, zmírňuje bolest, a především nás zbavuje stresu.
Po dvouhodinovém procesu se děti cítí naplněny pozitivní energií a radostí, a o to nám v družince jde.
Nejlepším způsobem, jak porozumět muzikoterapii a jak zjistit všechny její účinky, je zažít ji osobně.

 

 KUK



Design By Macik