Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Pro cenu až do Bruselu

Evropská komise pořádala v roce 2011/2012 druhý ročník soutěže nazvané U4energy. Cílem bylo zvýšit povědomí o efektivním využívání energie, obnovitelných zdrojích energie a udržitelném rozvoji. Do této soutěže se nakonec zapojilo více než 600 základních a středních škol z třiceti zemí Evropy a také bystřická ZŠ Bratrství Čechů a Slováků.
Národní vítězové ze všech čtyř kategorií byli pozváni na slavnostní vyhlášení evropských vítězů, které se konalo 26. 11. 2012 ve známé budově Muzea komiksového umění v centru Bruselu. Evropskými vítězi se staly školy z Rakouska, Chorvatska, Francie, Itálie a Španělska.

Do finále soutěžní kategorie „D“ se dostali zástupci čtyř škol – z Belgie, Bulharska, České republiky a Irska. ZŠ Bratrství Čechů a Slováků z Bystřice pod Hostýnem se tak ocitla mezi 11 finalisty jako jediná z České republiky.
Cenu za průkopnické zavádění metod vzdělávání v oblasti inteligentního využívání energie převzala Ing. Jitka Vašinová, která aktivity ve škole nejen koordinovala, ale se žáky také většinu z nich realizovala.  (Více informací najdete na www.zsbrat.cz – Zlínská CO2 liga).

                                                    

-red-



Design By Macik