Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

Beletrie

Amis, K.: Konečná. Společenská satira, příběh, v němž spolu pod jednou střechou žijí lidé, kteří by za běžných podmínek vzájemný kontakt v žádném případě nevyhledávali.
Coelho, P.: Rukopis nalezený v Akkonu. Děj se odehrává v předvečer útoku křižáků na Jeruzalém. Mísí fikci, historická fakta a mytické příběhy.
Hakl, E.: Skutečná událost. Román o tom, co vzejde z jednoho obyčejného rande, jednoho obyčejného přátelství, jedné obyčejné exekuce a z obyčejné touhy po pomstě.
Hoffmannová, V.: Odsouzený. Skutečný příběh o tom, že drogy neničí pouze narkomana.
Holcová, M.: Přezrálé broskve. Kniha je studií celoživotního nepřátelství dvou žen, spolužaček z gymnázia i ze žurnalistiky, které však spolu od začátku nechtěly mít nic společného.
Obermannová, I.: Panoptikum české. Volné pokračování Tajné knihy, na rozdíl od ní však nevypráví o lásce. Jde o jakési zápisy o skandálu, který se kolem Tajné knihy strhl.

Naučná literatura

Arutunyan, A.: Mystérium Putin. Vysoce aktuální a provokativní kniha se zabývá sociálními, ekonomickými a psychologickými faktory, které umožnily Putinovi, aby se stal tím, kým je.
Bittnerová, M.: Spisovatelky a Erós. Autorka v krátkých statích vystihuje životní příběhy dvanácti pokrokových českých žen, spisovatelek a hereček, žijících v 19. století.
Honzák, R.: Jak přežít léčení. Veselé čtení o bolestech. Známý psychiatr se na toto téma pokusil podívat s nadhledem vyplývajícím ze skutečně dlouholeté praxe a se sobě vlastním humorem.
Olejárová, M.: Psoriáza a psoriatická artritida. Knížka si klade za cíl poskytnout čtenáři dostatek informací o nemoci, jejím původu, projevech i možnostech léčby.
Příprava na státní maturitu: Angličtina. Literatura. Matematika. Zeměpis. Přehled středoškolského učiva a taktické rady, jak se připravit, abyste u zkoušky obstáli.
Šíp, K.: Bavič. Karel Šíp představuje autobiografické zpracování toho, co si ze svého dosavadního života pamatuje a co považuje za důležité.
Tombak, M.: Je možné žít 150 let? Kniha umožňuje samostatnou a nezávislou léčbu doma, s využitím přírodních, lehce dostupných složek, bez chemického arsenálu.
Weidinger, H.: Myslivecká střelba. Typy triky pro lepší trefu. V knize jsou informace o hlavních, pažbě, spouštích, puškohledech, způsobech loveckého zalícení, o střelbě na různé vzdálenosti, o střelivu, balistice a všem dalším, co by měl myslivec znát.
Zídek, P.: Po boku. Kniha historika a novináře popisuje osudy i soukromý život 33 manželek českých a československých premiérů od roku 1918 po současnost.

Knihy pro děti

Emereson, K.: Oliver Nocturno – Věčná hrobka. Fantasy příběh s detektivními a hororovými prvky přináší čtenáři dobrodružství a záhady.
Hergé: Dobrodružství Jo, Zefky a Žoko. Další skvělý komiks od Hergého, ve kterém najdou čtenáři napínavé dobrodružství sourozenců Jo, Zefky a jejich opičky Žoko.
Jansson, T.: Čarovná zima. Knížka líčí příhody malého mumina, který jako první skřítek svého rodu pronikne v zimě na povrch země a dočká se tu šťastně nového jara.
Kovaříková, Z.: Za zvířátky k vodě. Barevně ilustrované pohádky, v nichž děti poznají živočichy žijící ve vodě i kolem ní.
Kšajtová, M.: Panenka a auťáci. Deset příběhů, v nichž vystupuje panenka, která umí čarovat a dokáže otočit události správným směrem.
Lamková, H.: Inspektor Fousek na stopě. Třináct minidetektivek napsaných podle úspěšného stejnojmenného večerníčku.
Železnice: Kniha pro děti od tří let plná vlaků a vláčků, nádraží a informací o nich.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz  

JaRo

Od 1. března 2013 dochází ke změně telefonního čísla Městské knihovny Bystřice pod Hostýnem. Nové telefonní číslo je 573 501 977.



Design By Macik