Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Rychlovské plesání

Neumím si představit, že by v Rychlově nebyl hasičský ples a maškarní rej pro děti. To už by snad musel být doopravdy konec světa.


Cesta do hospůdky na ples byla letos sněhem pořádně zavátá, ale kapela Los Playboys byla zárukou dobré zábavy. I když oproti loňskému roku přišlo méně lidí, bylo zas hodně místa na parketu pro spontánní tanec. Tančilo se a zpívalo spolu s kapelou. Hudba, ale i tatranský čaj rozproudily krev, děvčata zouvala jehláky a Kabáty duněly celým sálem, i když podle znalce málo křaplavým hlasem. Milovníci hitů Karla Gotta si také přišli na své, hlavně dámy, které na parketě svým počtem muže jasně převyšovaly. Zvýšený krevní tlak se chodil dle potřeby upravovat do hasičské zbrojnice, kde byla také vystavena bohatá tombola a prodej losů. Nejlákavější ceny, jako třeba dárkový koš plný malířského a úklidového náčiní, se losovaly na vstupenky po půlnoci přímo v tanečním sále.


 Teprve až na samý závěr, kdy kapela už měla sbaleno, se schylovalo k menší potyčce mezi mladými muži. Alkohol dělá své, ale zledovatělý povrch před zbrojnicí a prozíravost starších vše rychle srovnaly.


Nedělní odpoledne patřilo dětským maškarám a ty jako vždy nezklamaly a dostavily se v hojném počtu. Příroda se zřejmě dovtípila a přes sněhobílou tvář nasadila nepohlednou masku – čvachtající hnědou kaši. Dětské maškary prezentovaly postavy z televizních seriálů, pohádek, říši zvířátek a broučků. Princezny nezklamaly, přišlo jich hodně a všechny byly moc krásné. U kulatého stolu vše bedlivě pozoroval malý čertík, ale opravdu moc malý. Za nic na světě se nenechal ostatními vtáhnout do kola, jako kdyby v pekelném podsvětí byl uličnický tanec zakázán.


Velkou oporou při organizaci maškarního odpoledne byly členům hasičského sboru paní učitelky z rychlovské mateřské školy. Dětem připravily hry, soutěže a celé odpoledne s nimi protančily. Poděkování patří oběma stranám, hasičům i učitelkám.

                                                                                                                                           ŠraM



Design By Macik