Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házená

Dne 22. listopadu jsme uspořádali domácí turnaj minižáků za účasti osmi družstev ve dvou skupinách, se třemi týmy domácích hráčů. Ve skupině A zvítězili naši chlapci. Branky: F. Navrátil 34, Bílek 20, Hrabal 15, Čechovský 13, V. Vinklárek 4, v týmu byl také M. Měchura a výborný Š. Gajdoš v brance. Naše kombinované mužstvo vybojovalo 3. místo, nejlepší střelkyní se stala Z. Žůrková s 29 brankami, výborný v brance byl Strava, současně hráč s 24 brankami, Pálková 4, Nesrstová 4, Rolová N. 1 a velké zlepšení v brance předvedla B. Machačová. Ve skupině úplně začínajících si zahráli O. Navrátil 15 branek, Zajda 20, Bell 2, Mikulík 1, Walter 1, D. Hefka 1, P. Pechal, J. Škrabal. Naše nové naděje si vedly ve všech skupinách dobře a těšíme se na jejich rostoucí výkony.

23. 11. Bystřice pod Hostýnem, muži – Karviná B 33:24 (15:14)
Mladý karvinský tým byl sice rychlejší, ale naše obrana byla kvalitní a brzy jsme se dostali do čtyřbrankového vedení. Pak ale přišla série neproměněných šancí a díky tomu se soupeři podařilo dostat na rozdíl jedné branky. Po poločasové domluvě s trenérem jsme opět začali předvádět svoji hru a postupně navyšovat náskok. Hlavně v druhém poločase se ukazovalo naše kolektivní pojetí hry, které přineslo kýžené domácí body. Nejvíce branek: Zbranek 6, Hub, Kovařík , Tiller R. a Tiller J., všichni shodně po 5, Salvet 4.

23.11. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci – Zubří B 13:27 (6:11)
Pochvala za bojovnost. Prohráli jsme, ale proti lídru tabulky, který byl fyzicky a celkově vyspělejší. Sestava a branky: Měrka, Mandík – Strava 5, Chadim 3, Vašíček 2, Mozola 2, Miškay1, Dostál, Nesrsta, Šerek, Matela, Haša.    

                                                                                                                                                                     
23. 11. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci B – Hovězí 24:12 (11:6)
Zasloužené vítězství domácích, kteří měli po celý zápas herní převahu. Sestava a branky: Pálka – Heryán 5, Mozola 5, Miškay 4, Popelík 4, Darebník 3, Matela 2, Haša 1, Horák. Tímto zápasem skončila podzimní část soutěže a z deseti týmů v tabulce jsme se umístili na 7. a 9. místě.    

                                                                                                            
23. 11. Bystřice pod Hostýnem, mladší dorost – Polanka n. O. 36:31 (15:18)
Utkání dvou poločasů. Hostující tým si po celou první půli udržoval pětibrankové vedení, které se ke konci první půle podařilo stáhnout na tři branky. Ve druhé půlce hry domácí zlepšili obranu, začali mít převahu ve hře a zřejmá byla postupem času i fyzická převaha domácích, která nakonec definitivně rozhodla o zaslouženém vítězství.  Sestava a branky: Šimak, Šnajdr D. – Petrovčín T. 12, Měchura 7, Kaňa 2, Chadim 2, Hubík 1, Cápík, Stejskal, Bondyuk, Šnajdr, Gál. V konečném umístění skončili naši dorostenci na 1. místě z 10 celků. Srdečně k tomuto úspěchu blahopřejeme.                                                        

30. 11. Chodov – Bystřice pod Hostýnem, muži 28:25 (16:10)
Zbytečná prohra. Nastoupili jsme do zápasu málo soustředěni, domácí nás brzy přehrávali a vytvořili si tak mírný brankový náskok, který začali postupně navyšovat až na poločasových 6 branek. Ani v druhém poločase se obraz hry nezměnil a my stále tahali za kratší konec. Zlepšení hry začalo až kolem 10. minuty druhé půle. Postupně při lepší obraně jsme začali stahovat náskok domácích, bohužel v závěru zápasu jsme neproměnili slibné šance, a tak si domácí si pohlídali zisk bodů. Nejvíce branek: Doležel 8, Zbranek 5, Hradil, Tiller J. 3, Hub, Salvet, Juránek po 2.                                         

7. 12. Bystřice pod Hostýnem, muži – Nové Veselí  34:27 (16:12)
V posledním loňském zápase jsme získali velmi cenné body na domácí palubovce. Se ziskem 13 bodů jsme tak obsadili 4. příčku tabulky se stejným počtem bodů jako Nové Veselí, které ale má lepší skóre. Hrála se velmi rychlá házená, i když začátek se nedovíjel podle našich představ. Už v 5. minutě si musel vzít domácí trenér M. Žůrek oddychový čas, který velmi pomohl k důraznější hře. To se pak odrazilo i na skóre. Dařily se rychlé protiútoky, a tak byl poločasový výsledek už příznivý. Je třeba připomenout, že obrana Nového Veselí je jedna z nejlepších – přesto jim naši hráči dokázali nastřílet 34 branek. Příznivý vývoj zápasu pustil na plochu i hráče z lavičky. Žádné drama v koncové části hry jsme už nepřipustili. Pochvala celému týmu za předvedený výkon. Sestava a branky: Krupa, Šidlík – Doležel 8, Zbranek 5, Hradil 3, Tiller J. 3, Hub 2, Juránek, Salvet po 2, Kopal, Kovařík, Vaclach, Ryška, Gabriž.

Podzimní část soutěží sice skončila, ale mužstvo trénovalo ve stejném objemu do vánočních svátků. Společný trénink pokračoval po prvním lednovém víkendu. Hodnocení podzimní části oddílu najdete v příštím čísle. První zápas jarní části se hraje 15. 2. 2015 v tradičním čase 10.30. a soupeřem bude Dvůr Králové. Sledujte aktuální informace v oddílové skřínce.

Ve dnech 8. a 9. 12. jsme opět uskutečnili akci HÁZENÁ DO ŠKOL, tentokrát pro 5. a 2. třídy. První den se účastnilo 10 družstev z pěti tříd z obou našich základních škol a Chvalčova, další den pak 7 družstev ze dvou tříd, taktéž z obou našich základních škola a z Chvalčova. Turnaj měl velmi dobrou úroveň a děti byly nadšené. Snad se některé z nich začnou házené věnovat soustavněji. V předešlých ročnících se nám v tomto směru poměrně dařilo.  Děti na závěr soutěže obdržely diplomy a drobné pozornosti a také si za odměnu mohly zkusit trestné střílení na extraligového hráče Jana Zbranka. Kdo mu dal gól, byl odměněn drobnou sladkostí a dobrým pocitem. Za výbornou organizaci této akce děkujeme panu Liškovi, vše měl zařízeno do nejmenšího detailu.       
Oddíl házené přeje všem do nového roku hodně zdraví a štěstí. Zachovejte nám přízeň.                                              


Alice Ottová



Design By Macik