Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Na Galerii už se zase hraje!

Bystřické království loutek se opět probouzí k životu. Vynucená odmlka nastala v roce 2010 a my museli čekat až do loňského léta, než proběhly všechny rekonstrukce sokolovny. Pak jsme se mohli s příchodem podzimu po čtyřech letech znovu připravovat na své vánoční loutkové představení.  Proto jsme vybrali loutkovou pohádku s příznačným názvem Vánoční pohádka. Odehráli jsme ji v neděli 21. prosince a reprízu pak v neděli 28. prosince 2014.


Měli jsme trochu obavu, jestli po tak dlouhé přestávce rodiče se svými dětmi opět najdou cestu do našeho loutkového divadla. Vždyť děti, které k nám chodily před těmi čtyřmi roky, už chodí do školy a dnešní mládež má v současné době jiné zájmy než loutkové pohádky –  ačkoliv  i  výjimky se najdou. Zájem o představení byl i přesto, že vánoční program v televizi překypoval spoustou různých pohádek a filmů.


Už se těšíme na další pohádkové představení na jaře s vědomím, že naše námaha snad není marná. Po těch čtyřech letech bychom také uvítali, kdyby do našeho malého loutkohereckého souboru vstoupil  někdo nový,  mladší, aby nejen doplnil naše řady, ale po čase třeba i nastoupil na naše místo. Vždyť obstát v konkurenci komerčních televizí je snad i úspěch.                                                                                           

vlamac



Design By Macik