Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Děti na konci základky dospěly

Slavnostní rozloučení s deváťáky je událost plná emocí, děkování a odpouštění. Nejinak tomu bylo na konci uplynulého školního roku. Zaplněný kinosál společenského domu zažil upřímnou zpověď dětí, které dospěly k porozumění a sounáležitosti.
 
„Bylo by naším přáním, kdybychom ve vašich očích zůstali hlavně v tom lepším světle a všechny naše hříchy, ano bylo jich mnoho, byly zapomenuty. Děkujeme učitelům, že jim nezkolaboval nervový systém, že nám do budoucího života dali cenné základy. Hlavně některým jsme vděční, že nám vždy byli oporou a bojovali za nás a hájili nás, i přes to, že nás sbor neviděl právě v těch nejzářivějších barvách,“ pronesla Patricie Popelíková, hlavní organizátorka slavnostního vyřazování deváťáků. 
V režii samotných žáků probíhal návrat do starých časů, neboť slavnost pojali v retro stylu. Nácvik spartakiády v 9. B a zlatá šedesátá v rebelském podání často „proklínaného áčka“ uhasil slzavé údolí v publiku. Brečelo se už jen smíchy, o což se postarala hvězda večera David Janečka, kterému výborně sekundovala Valentýna Šípová. Spíkr Janečka bavil obecenstvo nejen pohotovým výstupem při výpadku techniky.
Na čtyři roky společného života zavzpomínal třídní učitel Petr Symerský. Žáky pozdravil také starosta a místostarosta Bystřice pod Hostýnem, kteří s radostí přijali pozvání ke slavnostnímu předávání vysvědčení absolventům Základní školy T. G. M.

Eva Mikešková



Design By Macik