Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

„Někteří se ptají, co by dělali s knihou. Já se spíš ptám, co bych dělal bez knihy.“(Ivo Ondráček, SPgŠ Znojmo). Takže těm z vás, kteří si neumíte představit svůj život bez knihy, předkládáme výběr z nových titulů, které si můžete půjčit ve své bystřické knihovně.
 
Krásná literatura
Divné dny. Kniha s podtitulem Láska v pěti novelách přináší pět příběhů žen, do jejichž spokojených životů náhle zasahuje krize v pěti různých podobách.
Follett, K.: Kolo štěstěny. Rozvětvený příběh na pozadí dějin 19. století a barvitý kolotoč vášní, nenávisti, intrik a zločinů.
Halpernová, J.: Mateřská, ale určitě ne dovolená. Zábavné vyprávění o zaměstnané ženě, která je přesvědčena, že je připravená pořídit si dítě, dokud ji mateřská nevyvede z omylu.
Irving, J.: Ulice Záhadných tajemství. Nejnovější Irvingův román je příběhem o tom, co se přihodí Juanovi na Filipínách, kde se minulost srazí s jeho budoucností.
Marný, T.: Dopis z Yorku. Historický detektivní thriller připomínající slavnou Šifru mistra Leonarda je plný napětí a překvapivých odhalení.
Přibský, V.: Skandál století. Příběh Václava Hanky a jeho přátel je dalším z mnoha pokusů dobrat se pravdy o původu a objevu rukopisů českých středověkých básní.
Šabach, P.: Rothschildova flaška. Příběh takřka detektivní, napsaný autorovým nezaměnitelným stylem, zavede čtenáře do Anglie, do jedné velké londýnské herny.
Žerebcovová, P.: Deníky Poliny Žerebcovové. Strhující svědectví autorky o těžkém dětství, pubertě i mládí, během nichž proběhly tři čečenské války.


Naučná literatura
Bosák, J.: Francouzský deník. Komentátor ČT popisuje Euro 2016 den po dni, zápas po zápasu. Se znalostí i příznačným humorem nás zavede do zákulisí úžasné fotbalové podívané.
Janošová, P.: Psychologie školní šikany. Přehled poznatků o šikaně jako o komplikovaném jevu, o teoriích, výzkumných metodách a konkrétních situacích.
Král, M.: Komunikace na počítači pro seniory. Nejčastější dotazy a problémy seniorů se srozumitelnými postupy, jež stručně popisují jednotlivé programy a řeší konkrétní situace.
Markel, J.: Prodej svoje know-how. V pěti praktických sekcích se dozvíte, jak uchopit to, co umíte nejlépe, podělit se o to s ostatními a nechat si za to zaplatit.
Pecinovský, J.: 1001 tipů a triků pro Windows 10. Efektivní postupy a skryté volby pro ovládnutí nového operačního systému. Tipy a triky jsou zaměřeny nejen na začátečníky.
Ryska, P.: Praha neznámá. Kniha vás provede po netradičních místech a zákoutích našeho hlavního města.

Něco pro děti

Březinová, I.: Vítej, Karle!  Dobrodružné čtení pro malé čtenáře o tom, jak by se malý Karel IV. cítil v dnešní době.
Dvořáková, P.: Flouk a Líla. Pohádkový příběh o velikém přátelství počítačové myši a kouzelného kocoura.
Han, J.: P. S. Stále Tě miluju. Půvabné pokračování knihy Všem klukům, které jsem milovala, ukazuje, že láska není nikdy jednoduchá, ale že možná to ji činí tak úžasnou.
Pavlis, Z.: EURO 2016 Francie. Kniha přibližuje čtenářům dramatické momenty evropského fotbalového šampionátu EURO 2016 Francie.
Pospíšilová, Z.: Baobaba a jiné příběhy. Baobaba, Šiškáček, skřítek popleta, uzdravený hejkal, strašidlo pod postelí a další hrdinové na vás čekají v této knížce plné bajek, příběhů a pohádek.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz                       JaRo



Design By Macik