Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Prázdniny v dětském domově

Prázdniny, doba volna, na kterou se těší všechny děti. Ne všechny však mají to štěstí trávit léto se svojí rodinou. Jak dny bez školních povinností prožili chlapci v našem dětském domově?


Již v polovině června byla skupinka našich chlapců za odměnu na týdenním pobytu u Máchova jezera. Koupání, pěší výlety po okolí, prohlídka Kutné Hory a Liberce. Návštěva nového zábavního centra IQlandie byla zážitkem, na který se nezapomíná. Zde si kluci vyzkoušeli trenažér kosmonautů, hru na neobvyklé hudební nástroje a chůzi v bludištích. No prostě super!


Ještě před vydáním vysvědčení si naši kluci vyzkoušeli stanování v podhůří Kelčského Javorníku. Spaní ve stanu, vaření v kotlíku a orientace v terénu, to vše jistě bylo dobrým zážitkem. Začátek července si chlapci užívali na hřebeni Krkonoš. Trávili dny pobytem v přírodě, turistikou a poznáváním krás našich nejvyšších hor. Povinností bylo navštívit známá turistická a výletní místa – Špindlerův mlýn, Výrovku, Sněžku, Harrachov.


Během pobytu v domově trávili volný čas koupáním v bazénu, cykloturistikou a výlety do okolí. Všichni jsme se snažili chlapcům přichystat poutavý program založený na sociálním učení, získávání nových pozitivních zkušeností, aktivním odpočinku a rozvoji jejich zájmů.


Poslední dny prázdnin už patřily také povinnostem. Kluci se věnovali práci na zahradě a pozemku, uklízeli, pomáhali s opravami, tak aby nový školní rok začal co nejlépe.
  
Mgr. Jan Beran



Design By Macik