Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Volby do zastupitelstev krajů – informace o voličských průkazech

Volby do zastupitelstev krajů se budou konat ve dnech 7. a 8. října 2016. V pátek 7. října 2016 budou volební místnosti otevřeny v době od 14 do 22 hodin a následně v sobotu 8. října 2016 v době od 8 do 14 hodin.


Voliči, kteří se nebudou zdržovat v době voleb ve volebním okrsku v místě svého trvalého pobytu, mohou hlasovat, za podmínek stanovených zákonem o volbách do zastupitelstev krajů, na voličský průkaz. Ovšem pouze ve volebním okrsku spadajícím do územního obvodu kraje a v jehož územním obvodu je volič přihlášen k trvalému pobytu.

Jak získat voličský průkaz
Volič může požádat o vydání voličského průkazu buď osobně nejpozději do 5. října 2016 do 16 hodin na obecním úřadě podle místa trvalého pobytu, nebo podáním doručeným nejpozději do 30. září 2016. Toto podání musí být v listinné podobě opatřené úředně ověřeným podpisem voliče nebo v elektronické podobě podepsané uznávaným elektronickým podpisem voliče nebo v elektronické podobě zaslané prostřednictvím datové schránky.


Obecní úřad voličský průkaz předá osobně voliči nebo osobě, která se prokáže plnou mocí s úředně ověřeným podpisem voliče žádajícího o vydání voličského průkazu, anebo jej, v případě písemného podání, voliči zašle na jím uvedenou adresu.


Při samotném aktu hlasování volič po příchodu do volební místnosti prokáže svou totožnost a státní občanství České republiky platným občanským průkazem nebo platným cestovním, diplomatickým nebo služebním pasem České republiky nebo cestovním průkazem. Po záznamu do výpisu ze stálého seznamu voličů obdrží od okrskové volební komise prázdnou úřední obálku. Neprokáže-li volič svou totožnost a státní občanství České republiky, nebude mu hlasování umožněno. Volič, který se dostaví do volební místnosti s voličským průkazem, je povinen tento průkaz odevzdat okrskové volební komisi.


Dostaví-li se takový volič do místnosti svého okrsku, okrsková volební komise poznámku o vydání voličského průkazu zruší a voličský průkaz připojí k výpisu ze stálého seznamu voličů.


V případě voličů s trvalým pobytem v Bystřici pod Hostýnem lze požádat o vydání voličského průkazu na Městském úřadě v Bystřici pod Hostýnem, odboru občanských záležitostí, agenda evidence obyvatel, v přízemí budovy radnice Masarykovo nám. 137, kancelář č. 7.
-red-



Design By Macik