Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Po stopách Vikingů

Beseda s cestovateli, to je zážitek, který si Bystřičtí nenechají ujít. Ať už pro inspiraci ke svým vlastním cestám nebo kvůli poutavému vyprávění. Tentokrát se v kině Sušil promítaly snímky z Dánska, Faerských ostrovů a Islandu. Manželé Márovi s sebou přivezli i syna, který je upoután na invalidní vozík. Jiří Mára mladší byl zapsán do České knihy rekordů jako první český vozíčkář, který navštívil všechny obydlené světadíly.


„Jirka je nejdůležitější osobou v expedici, vždy ji podrobně připraví, také má z nás nejlepší znalosti. Jen ho nemůžeme přemluvit, aby na besedách také mluvil, on nás považuje za své tiskové mluvčí,“ prozradil otec.


Před měsícem se Márovi vrátili z cesty po Austrálii. Doma v Přerově se ohřejí jen chvíli a už chystají novou expedici. Většinu času však věnují besedám spojeným s prodejem knih a filmů z cest. „ Není tajemstvím, že si tímto způsobem vyděláváme na další expedice,“ sdělil Jiří Mára. Ať už se beseduje o exotických zemích či evropském kontinentu, rodina Márova pokaždé vyzdvihne poslání cestování s hendikepem: „Věříme, že každý cíl je dosažitelný.“
          

Eva Mikešková



Design By Macik