Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Recitátoři překvapili výběrem básní

Tradiční Svátek poezie se na naší škole koná již řadu let. Letošní ročník překvapil větší účastí chlapců. Také výběr prezentovaných prací byl rozmanitý. Nechyběly verše osvědčených básníků Jaroslava Seiferta či Josefa Václava Sládka. Závan romantiky vdechly dívčí hlasy. Mladíci z devátých tříd se s patřičnou vážností vypořádali s pochmurnými texty. Pozornost na sebe strhly žoviální přednesy s kabaretním nádechem, snaha o netradiční pojetí rýmovaček se však příliš nevyvedla. Diváci potleskem ocenili každého účinkujícího. Porota ale hodnotila výběr textu, umělecký přednes i celkový dojem.


I přes handicap v podobě nachlazení si vítězství v první kategorii žáků šestých a sedmých tříd zasloužila Gabriela Sobková. Za vtipně podanou báseň jí publikum dalo hlas v ceně diváka. Na druhém místě skončila Karolína Sanitráková, jako třetí se umístila Aneta Dvorníková.


O stupínek dramatičtější výkony předvedli starší žáci osmých a devátých tříd. Ostřílený herec Tadeáš Vinklárek nezklamal, s úryvkem z Remarqova románu nás bude reprezentovat v okresním kole. Kontakt s publikem a řeč těla zvládla výborně Vendula Nováková. O třetí místo se dělí zasněná princezna Soňa Šimčíková se zasmušilým mládencem Dominikem Studeným. Za nejpopulárnějšího recitátora, či spíše baviče, zvolili diváci Dominika Hančla.


Odborná porota se rozhodla udělit zvláštní ocenění. Hluboké zaujetí pro umělecký přednes ukázal Marek Škařupa . Pro porotu znamenal jeho výkon milé překvapení, proto také označili Marka „skokanem roku“.
           ZŠ T. G. M.



Design By Macik