Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Na Trojáku pokřtili Marušku

Nedělní odpoledne na Trojáku připomínalo procesí. Turisté, cyklisté i motorizovaní putovali po hřebeni Hostýnských vrchů, aby si užili výhled z nově vybudované rozhledny.


Meteorologickou stanici na Marušce zpestřuje od tohoto léta dřevěná vyhlídka, která taktně zapadá do krajiny. Rozhledna na rozhraní okresů Vsetín, Zlín a Kroměříž patří obci Hošťálková. Je dílem místních občanů, kteří typizovanou stavbu vytvořili z místních zdrojů vlastními silami. „Řekl jsem, udělejte to trochu valašské, a výsledkem jsem byl mile překvapen,“ pochválil spolupráci starosta Hošťálkové Petr Laštovica.


Horizont Hostýnské magistrály, nezalesněný kopec, zdobí 16 m vysoká věž, kterou posvětili společně evangelický i katolický farář. „To je místo, kde se člověk zastaví, čerpá sílu z boží přírody. Valašsko je opravdu krásné, požehnáme tomuto božímu dílu společně.“ Kromě vody svěcené stříkala ještě i ta ohnivá, slivovicová.
Slavnostnímu křtu přihlížel i Vladimír Vaculík: „Je to nová atrakce, která zviditelní Hošťálkovou a tuhle nádhernou přírodu, vždyť v těch lesích je naše bohatství.“
Eva Mikešková



Design By Macik