Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



SOS Kajuta v novém školním roce 2014/2015

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež v Bystřici pod Hostýnem SOS Kajuta, provozované SOS Dětskou vesničkou Chvalčov, zahájí v září již pátý měsíc své činnosti. Služeb SOS Kajuty využilo za uplynulé čtyři měsíce už více než 70 klientů.


 Během letních prázdnin využívali klienti SOS Kajuty možnosti vyrazit s pedagogy také na výlety do okolí, a tak se některé děti podívaly například do historické Kroměříže, na Mamutí stezku u Přerova, starobylý hrad Lukov u Zlína, k Hranické propasti či na zámek do Tovačova. Bez podpory Kajuty by se děti ze sociálně slabších rodin nikam nedostaly, a tak jim každý výlet udělal velkou radost. Výlety byly pro děti navíc i poučné, dozvěděly se nejrůznější zajímavosti například z historie či přírodovědy. 


V novém školním roce bude mít SOS Kajuta stejnou provozní dobu jako před prázdninami.  Děti a mládež od 6 do 18 let mohou do klubovny, která se nachází na Přerovské ulici 1634 v I. poschodí, přijít každý pracovní den od 13 do 18 hodin.
V čase od 13 do 14 hodin budeme nabízet doučování pro zájemce, poté bude klubovna otevřena ostatním. Kromě možnosti využít počítačů a internetu si mohou klienti Kajuty vyzkoušet nejrůznější stolní a společenské hry, číst časopisy či si kreslit. Připravujeme také besedu pro děti a promítání naučných filmů nebo sportovní aktivity na hřišti. Každý klient bude mít možnost využít individuální schůzky s pracovníkem SOS Kajuty a svěřit se svými problémy a poradit se. Vše je zadarmo a anonymní. Provoz SOS Kajuty je financován s podporou Zlínského kraje a města Bystřice pod Hostýnem.
Mgr. Radim Kejík



Design By Macik