Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Slavnostní loučení poprvé

V Základní škole T. G. M. v Bystřici pod Hostýnem se na konci uplynulého školního roku slavnostně rozloučili se svými absolventy. Třídní učitelky devátých ročníků Vendula Janíková a Eva Mikešková darovaly svým svěřencům prozatím netradiční rozlučku. Slavnostní ceremoniál, který rozdávání posledního vysvědčení přesunul ze školy do veřejných prostor a dal mu rozměr společenské události, se v této podobě konal poprvé.


Ve čtvrtek 26. 6. v kinosále Společenského domu Sušil pozdravil přítomné starosta města Zdeněk Pánek, který absolventům popřál úspěšný start do dalšího života. Taktéž ředitel školy Alexandr Hrycík pronesl pár slov. „Pro naše mladší spolužáky je to jen opakovaný rituál převzetí vysvědčení a provětrání společenských šatů. Ale pro nás, deváťáky, je to poslední společný den,“ zaznělo v projevu žáků.


V hlavních rolích posledního zvonění vystupovali sami žáci. Během školního roku pracovali na tématu Jak slavnostně vyřadit deváťáka. V posledních týdnech připravovali fotoprezentace, výzdobu sálu, proslovy a pod vedením třídních učitelek nacvičili speciální taneční choreografii určenou jen pro tuto příležitost.


Scénář se neobešel bez oficialit v jevištním provedení. Vysvědčení, pamětní list a dárky od spolku rodičů obdrželi postupně všichni absolventi. S potleskem a slzami v očích. Dojemné, originální, vtipné, výstižné – tak hodnotili vystoupení obou třídních kolektivů diváci v  zaplněném sále.


 Po posledním zvonění následovalo pozvání „na svačinku“. Delikatesy ze studené kuchyně připravili sami žáci, něčím dobrým na zub přispěly maminky, za což jim patří poděkování. Při rautu pokračovala zábava společenskou konverzací mezi rodiči, pedagogickým sborem i žáky. „Jsme moc rády, že jsme spolu slušně vycházeli,“ neskrývaly dojetí třídní. „A taky že všechno klaplo podle scénáře.“
-emi-



Design By Macik