Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Zekon klub má ve svých řadách vicemistra světa

Kulturisté bystřického Zekon klubu dosáhli během letošního léta skvělých výsledků v domácích i mezinárodních soutěžích.


Na začátku června se zúčastnili Mezinárodního mistrovství České republiky v naturální kulturistice v brněnské Sportovní hale Vodova. V 11 kategoriích soutěžilo 110 závodníků od dorostu a juniorů až po masters. V hlavních kategoriích navázali závodníci bystřického Zekon klubu na své loňské výsledky. Jaromír Janečka se v kategorii do 175 cm umístil na skvělém 2. místě v rámci ČR, v mezinárodní části potom na 3. místě. V kategorii do 180 cm se na 3. místě v rámci ČR a na 4. místě v mezinárodní soutěži umístil Jindřich Nesrsta. Dalším skvělým výsledkem a příslibem do budoucnosti bylo 11. místo Lukáše Hlavizni v kategorii do 180 cm.


Tým bystřického Zekon klubu bodoval i na mezinárodním  mistrovství Slovenska ve Velkém Grobu. V konkurenci kompletní spičky naturálních kulturistů z České a Slovenské republiky se skvěle umístili oba zástupci Bystřice pod Hostýnem. V kategorii do 175 cm se Jaromír Janečka umístil těsně pod stupni vítězů na 4. místě. V kategorii do 180 cm získal zlato Jindřich Nesrsta. Oba závodníci přesvědčili porotu i diváky o své velmi dobré soutěžní formě a potvrdili oprávněnost nominace na Mistrovství světa v naturální kulturistice.


Tyto výsledky zajistily oběma závodníkům účast na Mistrovství světa v naturální kulturistice a fitness 2012 v Karlových Varech. Tradiční účastníky z evropských zemí doplnili na této prestižní soutěži zámořští závodníci z Austrálie, USA, Kanady a dalších zemí. Porota hodnotila v jednotlivých kategoriích svalový rozvoj, vzájemné porovnání soutěžících, symetrii a vyváženost postavy a několikaminutovou  volnou sestavu. Oběma bystřickým  závodníkům Jaromíru Janečkovi a Jindřichu Nesrstovi se podařilo díky skvělé formě a dobrým  výsledkům v nominačních závodech postoupit mezi absolutní světovou špičku a získat tak možnost bojovat o medailová umístění. O konečném  výsledku nakonec rozhodovalo naladění formy, které dokáží špičkoví závodníci zacílit s přesností na jednotlivé dny. Po volných sestavách bylo jasné, že oba naši závodníci budou patřit mezi absolutní špičku. V konečném hodnocení získal Jaromír Janečka v kategorii do 175 cm vynikající druhé místo a titul vicemistra světa  a vítěz mezinárodního mistrovství Slovenska Jindřich Nesrsta se umístil těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě v kategorii do 180 cm. Je to prozatím největší  úspěch v historii oddílu TJ Zekon  Bystřice pod Hostýmen. Oběma závodníkům patří velký dík za skvělou reprezentaci domácího klubu a České republiky.
                                                                                                                                                                      Bohumír Haleš



Design By Macik