Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřičtí minigolfisté získali šest titulů na mistrovství ČR

Celkem šest zlatých a dvě bronzové medaile získala výprava 14 hráčů 1. DGC Bystřice pod Hostýnem koncem července v Olomouci na Mistrovství České republiky v minigolfu.


Hrálo se na 18 eternitových drahách miniaturgolfu a po dlouhé době také na 18 drahách filcgolfu, jehož původní dřevěná konstrukce byla v Olomouci po úplné rekonstrukci hřiště vyměněna za kovovou.


Bystřickým minigolfovým juniorům stačilo k získání titulu skončit ve finále juniorské extraligy ČR na 2. místě, což s přehledem zvládli. Ve složení Radek Doležel ml. (hostuje v 1. DGC  z Holešova), Karolína Jandová, Matěj Novák a Lucie Pavelková se stali vítězi juniorské extraligy ČR 2011/2012, a získali tak titul mistrů ČR v minigolfu pro rok 2012. Všichni uvedení hráči, spolu s žákyní Alenou Doleželovou, se zúčastní mistrovství světa juniorů v minigolfu, které se koná v srpnu v německém lázeňském městě BadMünder.


Ženské družstvo šlo do finále extraligy ČR s ještě větším náskokem než juniorské družstvo. Titul děvčata posvětila hezkými individuálními výkony, přestože filcový povrch drah není zrovna jejich silnou stránkou. Minigolfistky Petra Kouřilová, Karolína Jandová, Lenka Doleželová, Alena Doleželová a Lucie Pavelková kromě titulu mistra ČR získaly právo startu na Poháru mistrů evropských zemí (Europa cupu) v portugalské Vizele, kam odletí koncem září. Vzhledem ke vzdálenosti se bude jednat o nákladově nejnáročnější akci v historii bystřického minigolfového klubu –  bez podpory bystřické radnice, Zlínského kraje a sponzorů by start na poháru evropských zemí nebyl možný. Ženské družstvo 1. DGC Bystřice pod Hostýnem bude na tomto turnaji obhajovat bronzové medaile z roku 2011. Zbývá dodat, že do bojů v extralize ČR ženských družstev aktivně zasáhla v ročníku 2011/2012 také Silvie Švehlíková.


Individuální zlatou medaili na mistrovství ČR v kategorii žákyň do 15 let získala jakožto obhájkyně titulu z roku 2011 Alena Doleželová, která se se svým výkonem neztratila ani v absolutní kategorii žen a probojovala se do vyřazovacího finále. V srpnu ji čeká premiéra v reprezentaci České republiky na MS juniorů.


Medaile v kategorii juniorek od 16 do 19 let si bystřická děvčata „rozdělila“ takto: již potřetí za sebou se stala mistryní ČR Karolína Jandová (předtím ještě jedenkrát v kategorii žákyň), bronzovou medaili uhrála Lucie Pavelková. Obě hráčky se svým skvělým výkonem probojovaly vysoko do pavouku „K. O.“, který se hrál vyřazovacím způsobem na vybraných drahách mezi 16 ženami bez věkového rozlišení od žákyň až po seniorky.


Nejlepší ženou ve vyřazovacích soubojích se po dramatických kláních stala Lucie Pavelková, která tak získala titul absolutní mistryně České republiky v minigolfu pro rok 2012. V pozadí nezůstala ani naše zkušená hráčka Petra Kouřilová, která v těchto soubojích získala výbornou bronzovou medaili.


Nejlepším mužem ve vyřazovací soutěži bez rozlišení věku hráčů počínaje žáky a konče veterány se stal zkušený Radek Doležel st. (hostuje v 1. DGC z Holešova), který ve finále zdolal i čerstvého mistra ČR v kategorii mužů Josefa Vozára z Tempa Praha, a tím udělal zlatou tečku za úspěšným tažením bystřické výpravy.

Ing. Ivan Doležel



Design By Macik