Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Dětský den pod Chlumem

V sobotu 30. června uspořádalo Sportovní občanské sdružení Pod Chlumem v Bílavsku dětský den. Pro děti byly připraveny různé soutěže a zábavné hry – hádání předmětů, vytahování míčků z vody pomocí lžíce a další. Velké díky patří hasičům z Bystřice pod Hostýnem, kteří předvedli stříhání havarovaného vozidla a zároveň také vyprošťování lidí. Děti si mohly vlézt do kabiny hasičského auta a prohlédnout si ji, obléct se do hasičské uniformy nebo vyzkoušet tlak vody v hadici při stříkání.


Veliký zájem byl také o práci malířky, která přijela z Valašského Meziříčí. Celých pět hodin nepřetržitě malovala různé motivy na obličeje, ruce, nohy, zkrátka podle přání. Vyzdobit se nechaly nejen děti, ale i někteří dospělí. Děti se mohly svézt na koni či poníku, zahrát si fotbal a jiné míčové hry. Pro ty, kterým už vyhládlo, byly připraveny speciality na grilu – makrely, vepřové maso nebo voňavé klobásky u udírny. Kdo chtěl, dostal i tradiční párek v rohlíku.


Odpoledne zpestřila tombola o hodnotné zajímavé ceny a na závěr dne byla pro ty větší, co vydrželi, připravena  diskotéka a „večerní fotbal“.
                                                                                                                                                            Veronika Zicháčková



Design By Macik