Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Soví pošta z Bradavic

„Harry otočil vozík se svým kufrem a podíval se na přepážku. Vypadala velice důkladně. Vykročil směrem k ní. Cestou do něho vráželi lidé, kteří mířili na nástupiště číslo devět a deset. Harry přidal do kroku. V příštím okamžiku už musel narazit do turniketu a vykoledovat si pořádný malér – naklonil se nad vozík a to už běžel klusem – přepážka byla blíž a blíž – věděl, že nedokáže zastavit – vozík ho vůbec neposlouchal – k přepážce už zbýval jediný krok – zavřel oči a připravil se na náraz...“  Do ničeho však nenarazil on ani naše děti, ty byly u autobusu, kam se nakládaly kufry na cestu.


Letošní téma tábora Turistického oddílu mládeže PAWNEE znělo Harry Potter a zúčastnilo se ho 46 dětí.  Odjezd do Bradavic se uskutečnil stylově dle předlohy E. Rowlingové z vlakového nástupiště 9 a ¾, natěšené děti si naložily kufry do vozíků a  proskakovaly zdí do světa čar a kouzel.


Studenti bradavické školy získávali během 14 dní postupně 6 viteálů Lorda Voldemorta (deník, prsten, medailónek, pohár, čelenku a hada). Po jejich získání jej vždy zničili a tím oslabovali Voldemortovu moc. Na konci všechny čekal boj se samotným „vy víte s kým“.  Mladí kouzelníci jej stopovali lesem a na vzdálené mýtině jej dostihli. Společné kouzlo všech dětí proměnilo pána všeho zla v pět černých holubů, kteří vzlétli k oblakům. Díky tomu se podařilo táborníkům svět osvobodit od všeho zlého. Škoda, že to jde jen v pohádce nebo na táboře...


Chtěla bych jménem všech spokojených rodičů a dětí poděkovat celému turistickému oddílu PAWNEE za skvěle připravený tábor, za to, že děti naučili spoustu nových her, kouzel, dovedností, písniček a  pokusili se nasměrovat je aspoň na pár dní ze světa počítačů a mobilů zpět k přírodě a jednoduchosti. Prostě „Brumbál je boží“ a to nejlepší se nedá koupit!


Zvláštní poděkování: Zdeňovi Rolincovi (hlavní vedoucí oddílu), Petru Šímovi alias Pešimu (duchovnímu otci většiny nápadů), Tomáši Horákovi (zakladateli oddílu a spolehlivému informátorovi), Pavle Jaškové (zástupkyni hlavního vedoucího)a dále Filipovi a Luboši Navrátilovým, Kristýně Šálkové, Lucce Sedlářové, klkům Hašlovým, Pepě Šindelkové,  Tomáši Bernatíkovi a všem, kteří zdarma ve svém volnu připravili dětem nezapomenutelných 14 dní prázdnin.

Magda Nováková



Design By Macik