Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



XV. všesokolský slet v Praze

Ve dnech 30. června až 7. července letošního roku se skupina dvaceti bystřických sokolů a sokolek zúčastnila vystoupení na XV. všesokolském sletu v Praze. Jedenáct dívek ve skladbě ,,Jonatán“ a devět sokolů a sokolek Věrné gardy ve skladbě ,,Jen pro ten dnešní den“. Cesta speciálním vlakem do Prahy příjemně uběhla.


Hned první večer, po společné večeři, jsme při procházce Prahou došli až do Tyršova domu, stánku českého Sokola. V neděli ráno 1.července se sešli  na Václavském náměstí všichni sokolové nejen z naší republiky, ale i z dalších evropských zemí a také ze zámoří. Společně jsme v průvodu prošli Prahou až na Staroměstské náměstí. Tento slavnostní průvod přenášela i česká televize.


Pak nastaly dny secvičných, kdy také rtuť teploměru nemilosrdně stoupala nahoru. I tato vedra jsme přežili bez větších problémů. Volný čas patřil procházkám nádhernou letní Prahou se zastávkami na občerstvení – hlavně v tekutém stavu. Takže jsme ochutnali pivo U Fleků, kávu v kavárně Slavia a jiné dobroty na příjemných místech.


Pak byl čtvrtek 5. července, první den hromadných vystoupení a zahájení XV. všesokolského sletu. Nažehlit úbory, načesat ,namalovat a odjíždíme na stadion. Brzy ale začínají padat první kapky. Na seřadiště už jsme nastupovali  v hustém dešti a na stadionu cvičili v lijáku a bouřce. Po těch úmorných vedrech jsme se opravdu řádně osvěžili. Poslední páteční vystoupení už bylo slunečné a my si mohli vychutnat atmosféru této velké sokolské akce.

XV. všesokolský slet byl ukončen a my jsme se spokojeně v sobotu rozjížděli domů. Věřím, že všichni máme jen pěkné vzpomínky a na deštivé vystoupení vzpomínáme s úsměvem. Už předem se těším, že na další všesokolský slet nás pojede mnohem víc.     

                                                                                                                           Michaela Vegrichtová



Design By Macik