Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Na Sv. Hostýn letos běžel i kněz

Devátý ročník Běhu na Svatý Hostýn se uskutečnil 25. srpna 2012 a byl jiný než ročníky předešlé. Letos závod odstartoval olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Pořadatelé běhu totiž podpořili  oslavy 100 let od korunovace P. Marie Svatotohostýnské vytvořením speciální závodnické kategorie pro kněží. „Nejde o žádnou recesi.  Kněží nejsou jen reprezentanty církevní instituce, ale mnozí z nich jsou i dobří sportovci,“ zdůraznil pořadatel Karel Novák z bystřického Orla. Běhu se nakonec v kněžské kategorii zúčastnil pouze jediný borec – P. Marek Výleta, který působí  zejména v bílavské farnosti.

V závodě, jehož výsledky se započítávají do Českého poháru v běhu do vrchu, dosud platil traťový rekord Tomáše Blahy, který v roce 2008 zdolal 5 km dlouhou trať s převýšením 422 metrů za výborných 21minut 33 sekund, letos však byl tento rekord překonán. Martin Kučera z VSK UNI Brno zdolal kopec v čase 21:19.  Tomáš Blaha z AK Asics Kroměříž byl letos v absolutním  pořadí druhý, na třetím místě se umístil Ondřej Horák. V devátém ročníku běhu do vrchu na Svatý Hostýn změřilo síly 152 startujících.


Běh byl letos uspořádán za podpory Zlínského kraje, pod záštitou náměstka hejtmana Ing. Jindřicha Ondruše a města Bystřice pod Hostýnem.
                      -red-



Design By Macik