Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Novinky v městské knihovně

Máme tady začátek babího léta. Kouzelné období – málo větrné, ve dne abnormálně teplé a slunné počasí, ale s chladnými nocemi a zpočátku ranními, později i celodenními mlhami v nížinách. Bude takové i to letošní? To slíbit nemohu, ale určitě vám mohu nabídnout pestrou paletu nových knih, které si můžete půjčit v naší knihovně.

Beletrie
Balabán, J.: Romány a novely. Souborné vydání delších próz jednoho z nejvýznamnějších českých autorů posledního dvacetiletí zahrnuje knihy Boží lano, Černý beran, Kudy šel anděl a Zeptej se táty.
Blinda, A.: Lituji, minuli jsme přistávací dráhu. Bezpočet humorných i méně humorných příběhů o létání a všem, co s ním souvisí.
French, D.: Tak trochu úžasní. Ideální čtení pro každého, kdo měl v životě pocit, že s ním doma žije podivná skupinka cizinců, kterým se říká příbuzní.
McCarthy, C.: Strážce sadu. Baladický bildungsroman v nejlepší faulknerovské tradici o pokoře, vzdoru, pomíjivosti a krásné snaze učinit své bytí skutečnějším.
Révay, T.: Bílá vlčice. Příběh osudové lásky na pozadí historických událostí otřásajících Evropou 20. století.
Simpson, J.: Zvuk zemské tíže. Autor zavádí čtenáře do horolezeckého prostředí a nabízí mu hluboce lidský příběh extrémního osobního dramatu.
Walker, K. Thompson: Věk zázraků. Apokalyptický příběh očima jedenáctileté dívky, která se jednoho rána vzbudí a zjistí, že svět se začal zpomalovat. A dny se prodlužují a prodlužují…

Naučná literatura
Hloušek, V.: Záchrana státu? Kniha přibližuje a srovnává případy úřednických a polopolitických vlád v dějinách české politiky.
Krečmer, V.: Historie poštovnictví v Bystřici pod Hostýnem. Kniha mapuje a do historického rámce zasazuje mnohá zákoutí bystřické poštovní historie.
Milano, V.: Válka v Normandii. Kniha kromě výpovědí přímých účastníků nabízí i dosud nikdy nepublikované fotografie a dokumenty.
Medlíková, O.: Umíme to s konfliktem! Naučte se předcházet zbytečným konfliktům, a pokud už k nezbytným střetovým situacím dojde, ovládněte techniky jejich řešení.
Strunecká, A.: Varovné signály očkování. Autorka nabízí srozumitelným a jasným způsobem vysvětlení mechanismů imunity a důsledků vakcinace.
Šírová-Motyčková, K.: Technické památky České republiky – více než 300 památek z nejrůznějších oborů. Kniha je určena milovníkům technických zařízení, zájemcům o historii i jako inspirace na výlety nejen dospělým, ale i pro rodiče s dětmi.
Vodička, I.: Nechte leváky drápat. Metodika levorukého psaní, kreslení a malování. Autor nově přistupuje k hodnocení současné metodiky psaní leváků.

Knihy pro děti
Eichlerová, I.: Logopedické pohádky. Příběhy k procvičování a upevňování správné výslovnosti.
Havel, J.: Co tu kvete, svítí, létá? Básničky oblíbeného autora rozšíří malým čtenářům jejich poznání, slovní zásobu a jazykový cit, smysl pro rytmus a neméně důležitý smysl pro krásu.
Ledererová, T.: Veselá angličtina se Čtyřlístkem. Knížka obsahuje 24 komiksových příběhů. Všude je anglický text, jeho správná výslovnost a český překlad.
Michaels, A.: Nejlíp je nám v Ammerlo. Dobrodružný příběh o čtyřech kamarádech, kteří najdou na břehu opuštěný člun a rozhodnou se, že na něm vyplují na moře.
Procházková, I.: Uzly a pomeranče. Kniha o dospívání, statečnosti, odpovědnosti a o první lásce. Byla nominována na Magnesii Literu 2012.
Šalenda, J.: Naše třídní je mimozemšťan. Příběh ze školního prostředí má detektivní zápletku a nečekané rozuzlení.
Žáček, J.: Jak počítají koťata. 60 zhudebněných básniček, některých již známých, jiných zcela nových. Kniha je doprovázena hudebním CD, které příznivcům hravého světa básní a melodií nabízí nahrávku písní z knihy.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz
JaRo

 

Pobočky městské knihovny

Zveme Vás do nově zrekonstruovaných prostor v pobočkách naší knihovny:

Bílavsko: pátek od 16.00–19.00 hodin
Sovadina: čtvrtek od 16.00–18.00 hodin
Hlinsko pod Hostýnem: středa 15.00–19.00 hodin
Rychlov: pátek 16.30–19.00 hodin



Design By Macik