Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřický absolvent

(Reminiscence na mládí aneb Cestou větru a brázdou času

„Bystřický absolvent, to býval pojem“, řekla mi jedna paní do telefonu, když objednávala  sraz absolventů na našem Domově mládeže. Hlavou se mi promítlo několik generací absolventů, atˇ již „Generace  X“ či „ Generace  Y“, kteří nedají na svoji  Střední školu nábytkářskou a obchodní dopustit. Jedná se o celou plejádu zajímavých osobností, které spojují pojmy: Kafelerka, Vinohrádek, Svazarm, Jednička a potom také „Hug“,“Kartáč“, „Žabák“… raději  nepokračovat.

Viděno prizmatem  člověka z obou stran barikády, „Bystřický absolvent“, to zní hrdě. Ano, nebuďme skromní. Ten, kdo klopýtal v Bystřičce při „Běhu proti proudu Bystřičky“, skákal na „Žabákově míli“, dostal na zadek při „Přijímání do Cechu truhlářského“ a ztratil se při „Nočním přechodu Hostýnských hor“, ten již vydrží všechno. Záměrně se nepouštím do detailů z jiných akcí, zde zajisté platí přístup anglických gentlemanů, kteří vychutnávají a mlčí.
Bystřický  absolvent  hrdě  rezonuje navzdory  času a určitě  tomu tak bude  i nadále, dokud bude fungovat ona jedinečná „solidarita“ mezi příslušníky cechu truhlářského a obchodního.
To bych také z celého srdce přála Střední škole nábytkářské a obchodní Bystřice pod Hostýnem  k jejím zářijovým 60. narozeninám.


                                                                                                                                                  Mgr. Anna  Blahová
                                                                                                                                                  vedoucí  vychovatelka



Design By Macik