Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Sláva, nazdar výletům!

Cestování a poznávání je částí naší praktické výuky, je to pro všechny příjemná zkušenost. Naším cílem byl letos jeden kraj docela na kraji republiky. Náš výletní autobus se rozjel směrem na sever. Rozhodli jsme se sjíždět vrchy Jeseníků.
Protože moc rádi navštěvujeme zámky a hrady, naše první zastávka byla na zámku Bruntál. Určitě se všem nejvíce líbil velký sál a ostatní místnosti s vzácným nádobím a také zajímavé portréty lidí, kteří zde žili. Neopomenuli jsme si pořídit společné foto u historického automobilu známého z televizní obrazovky.


Ze zámku jsme putovali do lázní. Tiché, krásné a malebné prostředí v Karlově Studánce v nás vyvolávalo jen příjemné pocity. K tomuto místu mají někteří dospělí ze školy velmi vřelý vztah. Líbil se nám také hotel, který známe z české komedie století S tebou mě baví svět. V Karlově Studánce všichni přítomní vyzkoušeli léčivou vodu. Chutnala nám a někteří si ji přivezli i domů. Nezapomněli jsme ani na lázeňské oplatky.


Další zajímavou zastávkou byl Rejvíz. V hospůdce u cesty nás zaujaly zvláštně zdobené a vyřezávané židličky. Protože pocházíme z nábytkářského kraje, porovnávali jsme, jestli jsou lepší "thonetky", nebo "rejvízovky" s obličejem. Mnozí vyzkoušeli, jak se na nich sedí.


Pak  jsme putovali kouzelnou lesní cestou po dřevěných chodníčcích k Mechovému jezírku. Protože nám počasí přálo, kochali jsme se pohledy do vodní hladiny a sledovali odrazy slunce. Po tajuplné procházce nás čekalo ještě zastavení ve starém dřevěném kostelíku v Maršíkově.


    Za všechny krásně prožité chvíle na školních výletech děkujeme sponzorům, kteří nám pomáhají plnit sny, a poděkování patří také vyučujícím a ředitelství školy Pod Dubíčkem.
    

Mgr. Dagmar Míčková, ZŠ praktická a ZŠ speciální



Design By Macik