Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Informační centrum – první cyklisté uvítáni

První zájemce o služby v rámci projektu „Cyklisté vítáni“ s radostí zaznamenalo v polovině července bystřické informační centrum. Desetičlenný tým příznivců a příznivkyň jisté firmy na výrobu nerezových spojovacích a hutních  materiálů oděný do žlutých triček si u nás uskladnil kola, prohlédl si výstavy na bystřickém zámku a ještě před tím, než spokojen odjel do Mrlínka prozkoumat zemskou osu, zapózoval pro fotografku.


Zelené logo s usmívajícím se bicyklem a novou certifikaci s názvem „Cyklisté vítáni“ v rámci  projektu Nadace Partnetrství získalo bystřické informační centrum v červnu 2013. Nabízí teď cykloturistům širší servis než doposud – možnost uschovat kola, základní náhradní díly a nářadí pro jednoduché opravy kol, možnost mytí kol, lékárničku pro ošetření drobných poranění. Infocentrum nadále podává podrobné informace o zajímavých cyklotrasách, ubytování v zařízeních s rozšířenými službami pro cyklisty, kontakty na turisticky zajímavá místa v regionu, nabízí mapy, doporučí jednodenní výlety na kole po okolí Bystřice pod Hostýnem. Zajistí pro cyklisty na přání třeba  i předpověď počasí pro nejbližší dny.
Informace o Bystřici pod Hostýnem jsou  pravidelně k dispozici na  stránkách cykloatlas.cz, turistika.cz, cykloturistika.cz, cyklotoulky.cz nebo v  cyklomapách a průvodcích vydavatelství SHOCart, cykloatlasech a cyklomapách vydavatelství Žaket, v katalogu certifikovaných míst zapojených do projektu „Cyklisté vítáni“. Tipy na výlety po Bystřici a okolí najdete i v časopisech Cykloturistika, VELO nebo Peloton.


 msch



Design By Macik