Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



S nordic walking holí vydej se do okolí

Právě to je název nového projektu spolupráce mezi Místní akční skupinou Podhostýnska, o. s., a občanským sdružením MAS Střední Vsetínsko, který se zabývá propagací, osvětou a tvorbou vhodné materiálně technické základny NORDIC WALKINGU v Hostýnsko-vsetínských vrších.


Nordic walking neboli severská chůze je volnočasová aktivita, která se těší čím dál větší popularitě. Jedná se dynamickou chůzi se speciálními holemi, která je vhodná pro všechny – bez rozdílu věku či fyzické zdatnosti. Stačí odhodlání a chuť spojit příjemné s užitečným. Projekt vznikal na základě úzké spolupráce zainteresovaných obcí, místních akčních skupin, zkušených lektorů a nordic walkingových asociací.


A co projekt nabízí? Vytvořena byla webová aplikace, která je zdarma ke stažení na webových stránkách partnerských MAS: www.mas-podhostýnska a www.masstrednivsetinsko.cz a také na stránkách partnera projektu www.nwmaraton.cz. Díky aplikaci se můžete z pohodlí domova seznámit s délkou, převýšením a profilem 17 vytvořených okruhů, včetně trati extrémní, tedy páteřního okruhu o délce 50 km s převýšením 1 768 metrů. Dále budou v 17 obcích umístěny informační tabule o dané obci, okruhu, který na obec navazuje, a základních principech nordic walkingu.


Pro širokou veřejnost je připraven 1. ročník Extreme nordic walking maratonu, který se uskuteční v sobotu 28. 9. 2013. Centrem dění kolem maratonu bude Wellness hotel Sola Gratia v Bystřici pod Hostýnem – Lázně.
Navštivte zajímavá místa v Hostýnsko-vsetínských vrších, poznejte nové lidi a udělejte něco pro své zdraví s nordic walkingem!
                      

Ing. Kateřina Buzková
MAS Podhostýnska



Design By Macik