Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Hostýnský pohár 2013

O víkendu 20.–21.července 2013 se uskutečnil za pěkného a mimořádně příznivého počasí, což nebývá v tenisovém Klubu Bystřice pod Hostýnem zvykem, další turnaj vozíčkářské Docucom Tour. V týdnu před turnajem přišlo bohužel několik omluv a odhlášení, ať už  z důvodů zdravotních či rodinných, ale turnaj se konal, jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře. Celkem se do bojů zapojilo 16 hráčů.


V sobotu ráno hráče a celý realizační tým přivítal tradičně místní starosta Mgr. Zdeněk Pánek, který si tuto událost nenechává nikdy ujít, a po losu se začalo zápasy dvouhry na šesti kurtech současně.V teplém počasí prověřil turnaj fyzičku všech zúčastněných. Do čtvrtfinále a semifinále však postoupili a své nasazení potvrdili všichni favorité. V prvním semifinále musel M. Brychta  s J. Haškem až do třetího setu, kde nakonec neustále se zlepšujícího Haška „zlomil“. Ve druhém pěkně potrápila „mladá naděje“ P. Utíkal loňského vítěze, reprezentanta Slovenska J. Felixe, ale překvapení se nekonalo.


Ve čtyřhrách se turnaje nezaleklo 7 párů, způsob hry byl fyzicky velmi náročný, a u některých se projevila i nedoléčená zranění a únava, a také málo odehraných tréningových hodin... Los už v prvním kole připravil velmi atraktivní a divácky velmi oceněný zápas párů M. Brychta – F. Krejčiřík a J. Felix – J.Fiala. Místní veterán František Krejčiřík odehrál možná jeden z posledních zápasů kariéry a spolu s Mirkem Brychtou donutili dvojici F + F až  k super-tie-breaku třetího setu. Tam už se přeci jen prosadilo mládí a dravost.


Sobotní večer byl kromě grilování zpestřen tenisovou „mixovou“ exhibicí za umělého osvětlení, s účastí místních ,,veteránů" Pavla Kalvody ml. a Víta Krejčiříka, s vozíčkářskými legendami Tomáši Kvochem a Jochymkem. K poslechu a tanci letos poprvé zahrála kapela Bod Zlomu. Vše proběhlo v klidu a pohodě tak, aby se zápasy další den mohly konat dle plánu.


Finále čtyřhry ovšem v neděli ukázalo, že mladých a dravějších je tu víc, a celkový triumf si letos odvezli J. Hašek, spolu s P. Utíkalem, kteří opět v super tie-breaku porazili pár J. Felix – J. Fiala. Jožka Felix byl bohužel následně nucen pro zranění ruky skrečovat finálový zápas dvouhry, takže se opět po několika letech objevilo na putovním poháru jméno Miroslava Brychty.


Situace se zajištěním všech nákladů na turnaj se bohužel stále víc komplikuje, takže pořádající klub přistoupil letos k úsporným opatřením. Turnaj v Bystřici bude zkrácen na dva hrací dny, odpolední páteční zahájení a jeden večer už jsou tedy minulostí. Hráči z daleka samozřejmě mají možnost využít ubytování v pátek (na vlastní náklady) i nadále, ale oficiálně bude začátek v sobotu ráno. Všechny místní, a určitě i hráče s doprovodem, tato skutečnost mrzí, ale jinak to zatím nepůjde.


Děkuji všem účastníkům za předvedené výkony, těším se na shledanou i příští rok opět v našem areálu, který čeká v nejbližších  měsících modernizace, čímž se zázemí ještě vylepší. Velké díky patří samozřejmě všem členům místního klubu, obsluze Tenis-baru a správcům, kteří se starají o zázemí pro účastníky a bez kterých by Hostýnský pohár nebyl tím, čím je. Těšíme se samozřejmě na další přízeň všech tradičních i nových sponzorů a podporu radnice našeho města.

Za pořadatele Vít Krejčiřík



Design By Macik