Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Novinky v bystřické naturální kulturistice

Úspěchy Jindřicha Nesrsty

TJ Zekon klub Bystřice pod Hostýnem, naturální kulturisté, mají za sebou velmi úspěšnou jarní sezonu. Hlavně díky skvělým výsledkům zkušeného bystřického závodníka Jindřicha Nesrsty, který již několik let úspěšně reprezentuje oddíl, město, ale i celou Českou republiku v mezinárodních soutěžích.


V letošní sezoně se Jindřichu Nesrstovi podařilo na první jarní soutěži 15. 6. v Praze  Aminostar MMČR 2013 získat krásné druhé místo, což zopakoval také při závodech 22. 6. na Mezinárodním MSR 2013 v naturální kulturistice a fitness v Michalovcích. Zde, tak jako i v ČR, závodil v kategorii mužů do 180 cm. Pár dní poté jej čekalo Mezinárodní mistrovství v Maďarsku v Tatabanyi, kde si zazávodil v kategorii Open men do 178 cm.


Jindřich je velmi zodpovědný závodník, který přípravu nepodceňuje a dává do ní vždy vše. Žádný z těžkých tréninků v závěru diety nikdy neošidil, a že jich už bylo požehnaně. Jistě jen krůček ho při letošních závodech dělil od prvenství. Soutěžení v estetice je individuálně hodnoceno porotci a každý z nich samozřejmě může upřednostňovat jiné kvality  závodníka. Hodnocení a rozhodnutí o umístění tady není stejné jako ve sportech, kde jsou výkony a časy jednoznačně měřitelné. V naturální kulturistice mnohdy záleží i na sezonním trendu, např. prosazování plnosti a objemu, nebo naopak vyrýsovanosti. Porotci se vždy nemusí shodnout a je velmi obtížné se zalíbit všem. Jindřich je závodník nejen tělem, ale především duší. Při naturálním sportu se k formování postavy používají výhradně povolené přírodní prostředky a jen  málokterý závodník volí opravdu tak přirozenou cestu jako Jindřich Nesrsta.

Aminostar Natural Cup 2013 poprvé v Bystřici!

TJ Zekon klub Bystřice pod Hostýnem už nyní zve všechny zájemce na podzimní závody v naturální kulturistice Aminostar Natural Cup 2013, 9. ročník mezinárodní soutěže, které se uskuteční  poprvé u nás v Bystřici pod Hostýnem. Pořadatelem je Česká společnost pro naturální sport, o. s. Závody se budou  konat 12. října ve sportovní hale Společenského domu Sušil a půjde o nominační soutěž na mistrovství Evropy 2013 v naturální kulturistice a fitness v Karlových Varech. Předpokládá se také účast sportovců ze Slovenska, Maďarska a Rakouska. 


Na bystřických závodech se představí další kvalitní závodník Zekon klubu Jaromír Janečka, držitel stříbra z mistrovství světa v Karlových Varech 2012 v kategorii muži do 175 cm. Příznivci naturální kulturistiky také budou míst možnost vidět velmi nadějného závodníka Ondřeje Straku, který má za sebou loňský úspěšný start na pódiových prknech v kategorii dorost a letos bude poprvé startovat v juniorech. Držíme palce i nováčkovi a velkému fandovi kulturistiky, dorostenci Martinu Lukáčovi.


Pro bystřické pořadatele je akce náročná, proto TJ Zekon klub ocení každou pomocnou ruku, pokud jde o organizaci a samotné konání závodů.

Eva Sikorová, TJ Zekon klub Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik