Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřické volejbalistky v jarní sezoně 2013

Přehled výsledků mistrovských zápasů družstva žen ve sdruženém přeboru okresů Kroměříž, Přerov a Zlín
26. dubna – TJ Bystřice pod Hostýnem – SK Spartak Hulín – nehráno
3. května  – TJ Sokol Kojetín – TJ Bystřice pod Hostýnem – nehráno
10. května  – TJ Bystřice pod Hostýnem – TJ Sokol Morkovice  3:0
24. května – VK Napajedla – TJ Bystřice pod Hostýnem 3:2
31. května – TJ Bystřice pod Hostýnem – TJ Sokol Kroměříž 1:3
7. června – TJ Bystřice pod Hostýnem – TJ Holešov 3:1

Hladký průběh jarní sezony 2013 byl narušen již ve svém počátku. Poslední dubnový pátek nepřijelo do Bystřice družstvo Hulína. Oddíl SK Spartak Hulín neměl totiž možnost zajistit potřebný počet hráček pro toto utkání, a protože by se tento problém opakoval i v dalších týdnech, byl hulínský tým odhlášen ze soutěže. Volejbalistky Hulína se však nadále účastní krajského přeboru, který se hraje mimo pracovní dny.


Zápas Kojetín – Bystřice byl kvůli špatnému počasí 3. května nejprve odložen, pak se obě družstva dohodla, že sehrán nebude. Bystřické volejbalistky tak zahájily sezonu až druhý květnový pátek, kdy porazily na hříšti u sokolovny družstvo Morkovic 3:0. Sokolky Morkovic však byly zdatným soupeřem, jak to potvrzují výsledky všech tří setů (21, 20, 25). Utkání trvalo 70 minut.


O dva týdny později prohrála Bystřice těsně po vyrovnaném boji s Napajedly na hřišti soupeře. Domácí favorit zvyklý vyhrávat 3:0 nebo 3:1 byl v tomto utkání zaskočen a musel vyvinout hodně úsilí k dosažení vítězství. Poslední květnový pátek přinesl Bystřici další zklamání, když prohrála v tělocvičně ZŠ Bratrství Č. a Sl. s kroměřížskými sokolkami 1:3. Až na první set, který byl jasnou záležitostí hostů (15:25), byla další hra velmi vyrovnaná, o čemž svědčí i další tři sety (+24, -23, -23). Utkání trvalo 80 minut.


V předvečer Medarda se však Bystřici zadařilo, když porazila přesvědčivě regionálního rivala TJ Holešov  3:1. Hosté sice měli lepší start (-16), další tři sety však bystřický tým lehce zvládl (17, 17. 12). Zápas na hřišti u sokolovny trval téměř 70 minut. Holešov a Morkovice jsou dvě družstva, která bystřický celek porazil v obou utkáních sezony 2012–2013.


Celková bilance bystřických volejbalistek v jarní sezoně: 4 zápasy, 2 vítězství, 2 porážky, poměr setů 9:7 a 7 bodů. V jarní sezoně se v družstvu Bystřice pod Hostýnem vystřídalo těchto devět hráček: Petra Cápíková, Alžběta Kastelíková, Zoja Švehlíková, Petra Malotová, Andrea Červenková (Barvíková), Iva Doudová, Lenka Hrušková (Grygarová), Monika Pořízková, Martina Severová. Radostné i méně radostné chvíle prožívala se svými svěřenkyněmi trenérka Dana Severová.


Celková bilance bystřických odbíjenkářek v sezoně 2012–2013: 10 zápasů, 4 vítězství, 6 porážek, 12 bodů a 5. místo.

Vlastimil Doležel



Design By Macik